COVID-19 zaustavio sezonu

Kao i u celom svetu ragbi 13 sezona u Srbiji je prekinuta zbog pandemije izazvane virusom COVID-19. Odlukom Vlade Republike Srbije, 15. marta 2020. godine uvedeno je vanredno stanje čime su između ostalog obustavljena sva sportska takmičenja, uključujući i ragbi 13 takmičenja, svi prijateljski mečevi, kao i procesi treniranja u svim klubovima. Svi ragbi 13 klubovi pod nadležnošću Ragbi 13 federacike Srbije dužni su da odmah:

 • da obustave učešće u ragbi 13 takmičenjima svih nivoa;
 • da otkažu sve zakazane prijateljske utakmice;
 • da obustave sve oblike trenažnog procesa za igrače;
 • da prestanu organizovati bilo koju vrstu rekreativnog ragbija 13, ragbija 9 i tač ragbija;
 • da prestanu okupljati sportiste u svojim prostorijama.
  Svi ragbi 13 klubovi, kao i teritorijalni, savezi sa teritorije Republike Srbije, dužni su da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što je navedeno.
  Ragbi 13 federacija Srbije obavestiće svoje članove o svim daljim merama koje će biti preduzete u ragbi 13 sportu putem zvaničnih kanala komunikacije (elektronske pošte, veb stranica i zvaničnih
  društvenih mreža), putem medija i svih ostalih dostupnih sredstava komunikacije.

Pandemija je privremeno zaustavila skakutanje jajaste lopte u Srbiji, ali i u celom svetu. Sva najkvalitetnija Evropska i Stetska takmičenja kao što su NRL, Super Liga, sve lige u Engleskoj, Francuskoj, Australiji, su prekinuta kao uostalom i sva ostala sportska takmičenja u fudbalu, košarci, tenisu. Koliko je situacija ozbiljna dovoljno govori podatak da su po prvi put odložene i letnje Olimpijske igre koje su ove godine trebale da se održe u Japanu.

Kada će domaća sezona biti nastavljena, još uvek se sa sigurnošću ne može reći. Neznanično kao najraniji datum nastavka sezone pominje se početak juna meseca, ali mnogo toga zavisiće od onog što se bude događalo u narednim nedeljama sa pandemijom COVID-19.

,