Crvena zvezda u Coral Čelendž Kupu

Crvena zvezda kao prvi klub iz Srbije, i sa Balkana, učestvuje u Engleskom Koral Čelendž Kupu (Coral Challenge Cup), najstarijem ragbi 13 takmičenju na Svetu. Crveno bele već ovog vikenda očekuje debi protiv Miloma, najstarijeg amaterskog kluba na planeti, osnovanog još 1873. godine. Interesovanje za start srpskog i balkanskog šampiona u kolevci ragbi lige je ogromno, pa će susret u Milomu, BBC sport prenositi uživo. Put Engleske Crvena zvezda kreće u četvrtak, a utakmica se igra na Svetog Savu u nedelju 27.01.2019. godine. Početak je u 13.30 sati po Britanskom, odnosno od 14.30 sati po našem vremenu.

Zanimljivo je da je Komesar za takmičenje Dragan Pavlović izgleda već otpisao Engleze. Naime on je u Kalendaru takmičenja za novu 2019. sezonu, Zvezdi napravio termine za Čelendž kup zaključno sa četvrtim kolom. Prilično optimistično, jer i ako nekim čudom Zvezda prođe prva dva kola, u trećem bi je sačekao neko od profesionalnih klubova iz Lige 1.

Coral Challenge Cup raspored

1. kolo: Januar 27 – RLC Millom – Crvena zvezda
2. kolo: Februar 9-10
3. kolo: Mart 9-10
4. kolo: Mart 30-31
5. kolo: April 13-14
6. kolo: Maj 11-12.
Četvrtfinala: June 1-2
Polufinala – Subota Juli 27, (Oba polufinala igraju se na stadionu Boltona Stadium, kao i žensko finale Coral Challenge Cup-a)
Finale – Subota Avgust 24, (Vembli Stadion, u 14:30 sati).

Srbija će tako u nedelju postati tek osma zemlja čiji je klub učestvovao u Čelendž kupu. Pre nas u ovom takmičenju su učestvovali samo klubovi iz Engleske, Irske, Škotske, Velsa, Francuske, Kanade i Rusije.

Prošlogodišnji pobednik Catalan Dragons, odbranu titule počeće od šeste runde. Francuzi su prošle sezone postali prvi tim van Engleske koji je osvojio ovo takmičenje.